De uitval van Kevin De Bruyne na de wedstrijd tegen Frankrijk, maakt duidelijk dat er wat loos is bij de Rode Duivels. (foto Getty) © DeFodi Images DeFodi Images via Getty Images

“Als speler had ik mij aangevallen gevoeld door De Bruyne”

Je mag me alles vragen, Frank.

Behalve over Max, zeker? Onze lezers missen nochtans onze mama-opavertellingskes, blijkt.

Dan hebben we het toch over je kleinzoon? Is Eddy al ingeschreven voor een school? Hij wordt al 14 maanden, toch?

We twijfelen nog over Toegepaste Economie of Burgerlijk Ingenieur, zo slim is hij. Maar we hebben toch nog wat tijd?

Weet je dat zeker met het huidige aanmeldsysteem? En je kan je best in meerdere scholen tegelijk informeren, leerde ik. Frustrerend, hoor!

Je voelt je als Kevin De Bruyne maandagavond dus?

Ik heb het interview na alle commotie een tweede keer bekeken. Zó schofferend vond ik het niet. Ik vind het nogal dubbel. Enerzijds is het een ongeschreven wet dat je zeker als kapitein je ploegmaats te allen tijde beschermt. Anderzijds hou ik wel van Kevins eerlijkheid, ik heb graag dat de zaken benoemd worden en er niet omheen wordt gedanst. Er werd nu eenmaal te weinig vooruit verdedigd, Onana en Tielemans vielen nu eenmaal te makkelijk terug … Kevin is de beste én heeft de juiste mentaliteit, maar als kapitein … Als speler had ik mij ook wel aangevallen gevoeld. Het maakt wel duidelijk dat er wat loos is bij de Rode Duivels.

En mag er dan gewezen worden naar Tedesco? Ex-bondscoach Leekens zegt dat hij meteen naar Manchester moest om De Bruyne aan boord te houden.

Ik weet niet of Tedesco dat gaat doen. Al moet hij echt proberen Kevin aan boord te houden.

Genoeg Duivels, de competitie is alweer hervat. Met vandaag als nieuwe gezichten vooral Praet bij Antwerp, Flips bij Charleroi en Mazzu bij Sint-Truiden.

Ik denk dat Antwerp met Praet een heel goede zaak heeft gedaan. Ik was verbaasd dat hij pas 30 is. Dat is echt nog geen fin de carrière. Maar wat zou ik kunnen zeggen van Flips?

De goeie raad van tante Imke, na Flips geklaag over zijn ex-coach Riemer bij Anderlecht: beter een coach die niet elke speler die naast de ploeg valt omstandig uitleg geeft dan een coach die heel veel woorden gebruikt, maar zich daarmee vastrijdt?

Ach, je ziet heus wel op de laatste trainingen dat je niet in de ploeg staat. Maar de ene speler hoeft nu eenmaal een uitleg en de andere dan weer niet. Een coach móet niet alles zeggen, maar hij moet wel altijd aanspreekbaar zijn, lijkt me. Een peoplemanager zeggen we toch altijd.

Zoals Mazzu, die we ook weer mogen verwelkomen. STVV staat voor Voetbal, Volk & Vuur, zoals ook een beetje het geval was bij Union en Charleroi. Maar bij Anderlecht en Genk werd hij wel te licht bevonden?

Waar hij wel twee keer in een verkeerd tijdperk terechtkwam, denk ik. Maar ik snap je, je hebt zo van die ‘underdogcoaches’, ik denk dat STVV de perfecte club is om zijn passie over te brengen.

Oké, tot volgende week. Ik hoor eens voor dat aanmeldsysteem voor Eddy. Of toch Pol & Soc?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier