
De crèmekoek is jullie favoriet. Lezers van De Zondag kiezen hun lekkerste koffiekoek.
Onze oproep om voor uw favoriete koffiekoek te stemmen, is massaal opgevolgd en heeft een winnaar opgeleverd. De crèmekoek staat op nummer één. “Dit is een heerlijke bevestiging van onze rijke bakkerstraditie”, klinkt het bij Bakkers Vlaanderen.
Twee weken geleden vroegen we u om te stemmen voor uw favoriete koffiekoek. Wie dat deed, maakte kans op één jaar lang gratis koffiekoeken. De crèmekoek, al dan niet voorzien van een extra laagje chocolade, kan het meest bekoren. Op twee staat de ronde suisse en de chocoladekoek maakt de top drie compleet. “Het is altijd boeiend om te zien waar de smaak van de Vlaming naartoe gaat. Deze top drie bevestigt dan ook onze liefde voor de klassiekers”, reageert Bart Ceulemans van de beroepsvereniging Bakkers Vlaanderen. “Dat de crèmekoek op één staat, verbaast ons niet. De zachte puddingvulling in combinatie met het luchtige bladerdeeg blijft een publiekslieveling, zeker met een extra laagje chocolade erbovenop voor wie het net iets zoeter wil. Ook de ronde suisse, met zijn combinatie van rozijnen en banketbakkersroom, is al jaren een vaste waarde in het assortiment van de betere warme bakker. Dat de chocoladekoek de top drie vervolledigt, toont aan dat we in Vlaanderen nog steeds houden van een vleugje verwennerij bij het ontbijt of bij de koffie.”
Hart van de toog
Bakkers Vlaanderen ziet in de top drie ook het signaal dat het voor bakkers loont om te blijven inzetten op kwaliteit en vakmanschap. “Deze klassiekers worden vaak nog met de hand gemaakt, en dat proef je”, vervolgt Bart Ceulemans. “We merken trouwens ook dat klanten meer en meer openstaan voor variaties, zoals ontbijtkoeken met noten, fruit of zelfs een hartige toets, maar de traditionele koffiekoeken blijven het hart van de toog vormen. De uitkomst van deze stemming is dan ook een heerlijke bevestiging van onze rijke bakkerstraditie.”
De winnaar van de wedstrijd wordt binnenkort door ons op de hoogte gebracht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier