Onze culi-experte Amylia De Schepperwww.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Liese (22) uit Aartrijke dessert nachos.
Tijdens de zomermaanden zomer klust Liese bij in een zomerbar en daar zijn de klassieke nachos met kaas één van de populairste gerechten op de kaart. “Dat inspireerde mij om thuis aan de slag te gaan en er een frisse, zomerse versie van te maken… Met deze overheerlijke kleurrijke dessert nachos als resultaat”, vertelt Liese trots. “Mijn broers en ouders waren alvast met veel plezier proefkonijn voor weer eens een van mijn kookexperimenten.”
Lezeres Liese is diëtiste en dus ook dagelijks bezig met gezonde voeding: “Een goede balans vind ik erg belangrijk. Dit recept bijvoorbeeld bestaat grotendeels uit fruit en zuivel, maar krijgt toch net dat extraatje door de chocoladesaus… helemaal perfect.” Wel Liese, wij zijn alvast helemaal overtuigd om aan de slag te gaan!
Dit heb je nodig (snack of dessert voor 4 personen)
1 el zonnebloemolie
1/2 tl kaneel
2 (volkoren) wraps
1/2 banaan
3 el platte kaas
Circa 250 g fruit (aardbei, kiwi, druiven, bosbesmuffins,…)
30 g pure chocolade
Scheutje melk
Extra toppings naar keuze: noten, kokosschilfers, verse munt…
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 °C
Meng de zonnebloemolie met de kaneel en smeer de wraps aan beide zijden in met dit mengsel
Snij de wraps in driehoekjes (Tip: gebruik hiervoor een pizzaroller)
Schik de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat
Zet ze in de oven en bak in zo’n 8 minuten
krokant
Haal de nachos uit de oven en laat afkoelen
Prak de banaan en meng er de plattekaas onder
Snij de rest van het fruit in kleine blokjes
Smelt de chocolade (au bain marie of in de microgolfoven) met een scheutje melk tot een lopende chocoladesaus
Schep het plattekaasmengsel in een kom of
diep bord
Verdeel hierover de blokjes fruit en de eventuele andere toppings
Besprenkel met chocoladesaus
Serveer met de afgekoelde nachos
Dip en geniet!
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar