De fijnste cultuurtips voor binnen en buiten
Een uur lang verdwalen in Belgische kunst
Het Kunstuur is een bijzonder én gesmaakt cultuurproject, waarbij topwerken van Belgische kunstenaars uit de periode 1850-1950 worden getoond, een periode die rijk was aan diverse kunststromingen. Een uur lang kun je erin verdwalen, in een koptelefoon hoor je muziek van Dirk Brossé, bekende en minder bekende Vlamingen – onder wie Lucas Van den Eynde (foto) – vertellen over hun band met het kunstwerk of de kunstenaar. In Mechelen nog tot vrijdag 30 juni; in Roeselare loopt de eerste tentoonstelling van dinsdag 21 maart tot zondag 5 november.
De liefde voor de Belgische muziek
Tijdens de tweede Week van de Belgische Muziek, van maandag 30 januari tot en met zondag 5 februari, valt er overal in Vlaanderen wel iets te beleven: op radio en tv, in lokale muziekwinkels, van concertzalen en clubs tot in scholen, cultuur- en gemeenschapscentra, jeugdhuizen en bibliotheken. En van Charlotte Adigéry en Bolis Pupul (foto) over The Haunted Youth tot de eeuwig jonge Raymond van het Groenewoud.
Kruistocht, een hedendaagse familieopera met de Compact Disk Dummies
In de Gentse Opera kun je van donderdag 27 april tot donderdag 4 mei naar de voorstellingen van Kruistocht , een hedendaagse familieopera van Johan De Smet en Frederik Neyrinck, die inzoomt op kinderslavernij en migratie door kinderen. De opera is geïnspireerd door het bekende boek van Thea Beckman, Kruistocht in spijkerbroek . Meer dan vijftig kinderen staan er op de scène, samen met een verrassende muzikale alliantie tussen orkest en de Compact Disk Dummies.
Vlinders tekenen met Carll Cneut
Carll Cneut doet niets liever dan jong en oud aansporen om net als hij aan het tekenen te slaan. Je hoeft niet eens binnen de lijntjes te kleuren. In zijn boeken – met vogels, vissen en nu ook vlinders – vul je je eigen vormen in. Heerlijk ontspannend!
En voor wie toch liever een échte Cneut aan de muur hangt: in WM Gallery in Antwerpen exposeert én verkoopt de veel bekroonde illustrator voor het eerst 45 van zijn werken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier