Het feestmenu van De Zondag: wittechocoladebavarois met advocaatsaus
Met de feestdagen in aantocht, serveren wij al enkele weken een heus feestmenu voor onze lezers. Vandaag het culinaire hoogtepunt voor velen onder ons: desserts! Opnieuw klaargemaakt door Amylia van Cookameal.
“Het is een luchtig dessert, zoet maar niet té. Bovendien gemakkelijk aan te passen voor kindermondjes en af te werken met fruit naar keuze. Een prachtig dessert waar je punten mee zal scoren, ideaal voor zowat elke gelegenheid.”
Dit heb je nodig (voor 6 personen)
200 g witte chocolade
2 blaadjes gelatine
375 g slagroom
75 g suiker
2 eieren
1 eierdooier
50 ml amaretto (Tip: wil je geen alcohol gebruiken? Vervang de amaretto dan gewoon door water)
100 ml zure room
2 el cassonadesuiker (‘kinnekessuiker’)
100 ml advocaat
Zo maak je het
Smelt de chocolade au bain-marie
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water
Klop de slagroom lobbig (dikvloeibaar) met behulp van de ballongarde van je keukenmachine of mixer
Zet de slagroom apart
Klop nu de eieren, de eierdooier en de suiker op tot een wit en romig mengsel
Verwarm de amaretto en los hier de uitgeknepen gelatine in op
Klop dit al roerend door het eimengsel
Schep de chocolade en slagroom door dit mengsel
Verdeel over 6 dessertglazen
Laat opstijven in de koelkast (+/- 1,5 uur)
Voor de saus meng je de zure room met de suiker en advocaat
Serveer de wittechocoladebavarois met een lepel advocaatsaus
Tip: Garneer met rood fruit en/of witte chocoladeschilfers
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier