Lekkers voor de feestdis: Panna cotta met gezouten karamel
Heerlijk om een eenvoudige klassieker te serveren met een originele twist. Deze panna cotta met gezouten karamel, afgewerkt met popcorn en bosbessen, is daar een heel mooi én lekker voorbeeld van! Klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be
Dit heb je nodig (voor 4 à 6 personen)
3 blaadjes gelatine
300 ml volle room
100 ml melk
1 tl vanille-extract
3 el water
100 g suiker
1/4 tl zeezout
Toppings naar keuze: popcorn, bosbessen, pecannoten, chocolade, room,… en een snuifje grof zout
Zo maak je het
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water
Meng de room, de melk en het vanille-extract en verwarm op een laag vuur
Verwarm de suiker samen met 3 eetlepels water op een laag vuur in een pan
Je hoeft niet te roeren, zodra het water verdampt is zal de gesmolten suiker karameliseren
Wacht tot de suiker mooi lichtbruin is
Giet al roerend (en héél voorzichtig!) het lauwwarme roommengsel bij de karamel
Knijp de gelatine uit
Voeg toe en roer tot de gelatine volledig opgelost is
Roer het zeezout door het mengsel
Verdeel de panna cotta over glaasjes
Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast
Werk af met toppings naar keuze
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier