Het EK op je bord (20): Kroatië
03-07-2016, 06:17
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
De Kroatische keuken in erg gevarieerd. Elke regio heeft zijn specialiteit. Wij kiezen voor een heerlijk stoofpotje van vis, de brodet.
Ingrediënten
- 1 kg van verschillende soorten zeevis
- 5 tenen knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 2 rode uien
- peterselie
- 1 wortel
- 1 blik gepelde tomaten
- olijfolie
- zout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- zoute sardines
- ½ l. rode wijn
- 1 – 2 theelepels wijnazijn
Ingrediënten
- Verwarm de olijfolie in een grote pan met dikke bodem.
- Hak de rode uien fijn en bak ze er rustigjes in tot ze glazig worden.
- Ondertussen hak je de peterselie fijn.
- Snij de wortel in schijfjes. Die gaan in de pan, samen met het blik tomaten, de laurierblaadjes en een theelepel peper.
- Hak de sardientjes aan stukken, doe ze in de pan en laat het allemaal een kwartiertje zachtjes pruttelen.
- Snij de vissen in grote stukken. De kleinere visjes laat je heel. Die gaan in de brodet, plus de rode wijn en een scheutje wijnazijn.
- Vul het aan met net zoveel water dat het allemaal onder staat.
- Breng het opnieuw aan de kook en laat het zeker een half uur zonder deksel heel zachtjes borrelen.
- Brodet wordt meestal gegeten met polenta, maar rijst of brood zijn er ook lekker bij.
Wil u het allemaal liever in beeld (en ken je wat Engels), bekijk dan onderstaand filmpje.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier