5 superleuke (en leerrijke) apps voor kids
1. Spoorzoeker
Met deze app kunnen kinderen in het bos achterhalen van welke dieren de gevonden pootafdrukken, etensresten of uitwerpselen zijn. Ze kunnen hierbij gebruik maken van een vergrootglas, liniaal en kompas. De app geeft veel info over de verschillende sporen en dieren. Er kan ook een quiz gespeeld worden.
Gratis, vanaf 7 jaar. Voor iOS en Android
2. Electro
Met Electro leren kleuters vormen ontdekken en oefenen ze met tellen. Robbie de Robot begeleidt de spelletjes waarbij kinderen een aantal kaarten met afbeeldingen te zien krijgen. Ze moeten bij elkaar passende kaarten tegelijk aanraken. Electro is een heel kindvriendelijk spel dat de concentratie, het geheugen en de cognitieve vaardigheden van jonge kinderen helpt ontwikkelen.
Gratis (bevat 3 spelletjes), vanaf 3 jaar. Voor iOS.
3. Een adembenemende picknick
Dit interactieve verhaal leert kinderen spelenderwijze hoe ze met enkele eenvoudige handelingen iemands leven kunnen redden. Het verhaal van de beer Boem-Boem en de familie Eekhoorn toont hoe je iemand moet helpen bij een hartstilstand en een obstructie van de luchtwegen. Bezoek samen met je kinderen het betoverde bos en luister naar het verhaal. Op een heel toegankelijke manier leer je bij over reanimatie.
Gratis, vanaf 6 jaar. Voor iOS en Android.
4. Yongo en K’Ching
De enveloppe voor de verjaardagen (en eventueel het zakgeld) van kinderen belandt vaak op een spaarrekening die beheerd wordt door de ouders, maar er bestaan ook apps die kinderen helpen met sparen. Zo heeft AG Insurance het digitale platform Yongo gelanceerd. Op dat platform vinden ouders onder meer weetjes en tips over kinderen en geld. Daarnaast is er ook een interactief luik waarmee kinderen kunnen leren hoe ze, onder toezicht van de ouders, op korte en lange termijn hun geld kunnen sparen. Maar ook KBC heeft een bankapp voor jongeren. Met K’Ching kunnen kinderen vanaf 12 jaar geld overschrijven, hun rekening controleren, geld afhalen zonder bankkaart en mobiel betalen, met uiteraard een betaallimiet.
Allebei gratis.
5. Family Link
Google heeft een nieuwe app aangekondigd waarmee ouders het smartphone- en tabletgebruik van hun kinderen kunnen beheren. In België moet je dertien jaar zijn om een Google-account aan te maken, maar met Family Link kan je een speciaal profiel aanmaken. Met de app kunnen ouders vervolgens de accounts van hun kinderen beheren. Wanneer kinderen een nieuwe app of game willen downloaden, moeten ze eerst toestemming vragen. Ook kan je een maximaal aantal uren instellen, zien hoeveel elk kind bezig is met specifieke apps en games, apparaten vergrendelen als het bedtijd is en de locatie bepalen.
Voorlopig enkel beschikbaar in de VS. Voor Android.
Foto’s: istock
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier