Zondagse Kost: Aardappel-tomatenkoek
16-09-2018, 06:00
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Katrijn (44) uit Beveren-Waas zijn favoriet voor: Aardappel-tomatenkoek. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten voor 4 personen (hoofdgerecht) of hapje (8 à 10 personen)
500 g bloemige aardappelen, 4 eieren, ½ bos bladpeterselie, 1 grote ui, 2 teentjes look, 2 el olijfolie, 300 g kerstomaatjes (gehalveerd), 4 el water, 1/2 tl chilipoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 el boter, peper en zout
Zo maak je het
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
- Pureer de aardappelen met een stamper.
- Klop de eieren los.
- Meng de fijngehakte bladpeterselie en de eieren door de aardappelpuree.
- Snipper de look en ui fijn.
- Stoof de gesnipperde look en ui aan in olijfolie, gebruik een ruime pan.
- Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe, samen met 4 el water.
- Kruid met koriander- en chilipoeder.
- Laat op een zacht vuurtje pruttelen tot je een dikke tomatensaus krijgt.
- Meng de tomatensaus met de puree.
- Proef en kruid bij met peper en zout.
- Verwarm je oven op 200°C.
- Smelt 1 el boter in de pan.
- Verdeel de puree over de pan en strijk de bovenkant glad.
- Laat de aardappelkoek nu 8 minuten bakken op een zacht vuur, tot hij langs de randen gestold is.
- Plaats de pan in je voorverwarmde oven en laat verder stollen, ongeveer 15 minuten.
- Laat afkoelen in de pan.
- Serveer op kamertemperatuur met verse kruiden en een lekkere salade en/of tapenade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier