Zondagse kost: American cookies
Elke week deelt een lezer zijn of haar favoriete recept. Deze week is Deborah (28) uit Meise aan de beurt.
“Mijn guilty pleasure is alles met chocolade. Koekjes, dessertjes, gebakjes,… Daar kan ik met volle teugen van genieten”.
Dit heb je nodig (voor 14 à 18 stuks):
100 g boter op kamertemperatuur
60 g suiker
½ tl vanille extract
1 ei
30 g havermout
150 g gezeefde bloem
½ tl bakpoeder
150 g chocolade chips
snuifje zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175°C
Klop de boter luchtig met de suiker en het vanille extract
Voeg het ei toe en meng tot een glad beslag
Mix de havermout fijn
Meng met de bloem, het bakpoeder en het zout
Voeg dit droge mengsel beetje bij beetje toe tot je een egaal deeg krijgt
Schep de chocolate chips door het deeg
Rol balletjes van het deeg en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Tip: Laat genoeg ruimte tussen de koekjes
Druk de balletjes plat met de achterkant van een lepel
Bak de koekjes goudbruin, 15 à 20 minuten, in de voorverwarmde oven
Laat afkoelen op een rooster
Smakelijk!
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier