Zondagse kost: beeramisu
Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verwent ons wekelijks met een heerlijk eigen receptje van een lezer. Vandaag een receptje van Laura uit Aartselaar. “De beeramisu is de perfecte romance tussen de Italiaanse klassieker en een Belgisch biertje.”
“Tijdens de eerste lockdown vorig jaar stond mijn hele studentenleven stil. Mijn vriend en ik besloten onze wekelijkse café-avond te vervangen door een gezellige date op kot met telkens een ander Belgisch biertje om van te genieten. Met succes, heel wat lokale Belgische brouwerijen wisten ons te verrassen met hun heerlijke creaties.”
“Een van onze favorieten was de ‘Frambuesa y Chocolate’ van Hof ten Dormaal. Een atypisch fruitbier met een vleugje pure chocolade. Ik maakte er deze heerlijke beeramisu mee. De perfecte romance tussen de Italiaanse klassieker en een Belgisch biertje. Op een middag ging ik als verrassing potjes beeramisu leveren bij vrienden in de buurt, een groot succes!”
“Mijn interesse voor lokale en artisanale producten gaat nog verder dan bier. Ik duik dan ook regelmatig de keuken in. Het resultaat deel ik via social media onder het alter ego ‘chef_quarantaine’, zo wil ik anderen inspireren om ook aan de slag te gaan met lekkers van bij ons!”
Dit heb je nodig (voor 4 à 6 personen)
250 ml slagroom
enkele druppels vers citroensap
250 g mascarpone
150 ml frambozenbier (tip: ‘Frambuesa y Chocolate’ van Hof ten Dormaal)
150 ml straffe koffie
1 doos lange vingers
cacaopoeder
Zo maak je het
Klop de slagroom stijf met het citroensap
Roer de mascarpone samen met 4 el bier los in een mengkom
Spatel de slagroom door het mascarponemengsel
Meng de koffie met de rest van het bier
Dompel de koekjes in het koffiemengsel en schik ze in een schaal
Verdeel er een deel van het mascarponemengsel over
Herhaal met een laag koekjes en de rest van het mascarponemengsel
Werk net voor het serveren af met cacaopoeder
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier