Zo’n heerlijke brownie heb je nog nooit geproefd
17-02-2016, 10:51
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Toegegeven, calorietjes zitten er nog steeds in, maar door minder bloem en suiker te gebruiken, smaakt deze brownie luchtiger, smeuïger en minder zoet. Een hemelse smaak!
Ingrediënten
- 360 gr chocolade
- 500 gr mascarpone
- 70 gr boter
- 70 gr zelfrijzende bloem
- 40 gr vanillesuiker
- 6 eieren
- Een restje koffie
Bereiding
- Doe de chocolade in kom en doe er een goede scheut koffie bij.
- Laat smelten in de microgolfoven gedurende 3 minuten volle vermogen.
- Voeg aan de gesmolten chocolade 3 eidooiers toe en meng onmiddellijk.
- Doe in een andere kom de bloem, de suiker, de mascarpone, de boter en nog eens 3 eidooiers.
- Voeg hieraan de gesmolten chocolade toe en meng.
- Klop het eiwit van de 6 eieren op.
- Voeg dit eiwit toe aan de rest.
- Giet in een ovenbestendige schotel (liefst zo plat mogelijk).
- Laat gedurende een klein halfuurtje op 180°C (hete lucht) bakken.
- De brownie is klaar als er aan de prikker niets blijft plakken. De prikker mag nog wel vochtig zijn.
Smakelijk!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier