Recept: burger van hindegebraad (video)
Een luxueuze hamburger op je feestmenu? Waarom niet! Deze burger met hindegebraad wordt dé topper van de avond! Pluspunt: dit gerechtje is klaar in 40 minuten.
Ingrediënten (voor 4 personen)
– 600 g hindegebraad
– 50 g boter
– 2 eetlepels olijfolie
– ½ ui
– 4 eetlepels tomatenketchup
– 1 theelepel paprikapoeder
– 4 pompoenpitbroodjes
– enkele blaadjes kropsla
– 1 tomaat
– peper en zout
Bereiding (40 minuten)
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Bak het hindegebraad goudbruin en krokant in de boter en olijfolie. Kruid met peper en zout en schuif in de oven. Bak het hindegebraad ongeveer 20 minuten; bedruip regelmatig met de braadsappen. Zorg ervoor dat het hindegebraad mooi rosé is na het bakken en laat even rusten voor je het versnijdt.
3. Snipper de ui en meng met de tomatenketchup en paprikapoeder. Kruid met peper en zout.
4. Versnij het hindegebraad en stel de burgers samen met de pompoenpitbroodjes, kropsla, plakjes tomaat en ketchup.
In samenwerking met Lidl.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier