Zondagse kost: Courgetti met scampi en pesto

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be. Vandaag serveert Bernadette (62) uit Geraardsbergen haar zondagse kost: Courgetti met scampi en pesto. Njammie!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 2 courgettes
  • 40 g Parmenzaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie + extra
  • 30 gr verse basilicum
  • sap van 1/2 citroen
  • 3 el pijnboompitten (+ extra voor de afwerking)
  • 20 scampi
  • ½ el paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 12 kerstomaatjes

Zo maak je het:

  • Was de courgettes en snij de uiteinden eraf
  • Maak courgetti (slierten) met een spiraalsnijder
  • Doe de Parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie, basilicum, het citroensap en de pijnboompitten in de blender
  • Mix tot een gladde pesto
  • Bak de scampi krokant in een beetje olijfolie
  • Kruid met peper, zout en paprikapoeder
  • Zet de scampi opzij en hou warm
  • Bak nu kort de courgetti (+- 3min) in dezelfde pan
  • Halveer de kerstomaatjes en voeg toe
  • Meng de courgetti met de pesto
  • Werk af met scampi, verse basilicum en pijnboompitten

Smakelijk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier