
Duivelse zondagse kost: tacochips met fruitsalsa
Wie dacht dat voetbalsnacks altijd zout of vettig zijn, slaat de bal mis! Deze fris-zoete tacochips bewijzen het tegendeel. Met dit recept van onze huischef Amylia van www.cookameal.be scoor je punten op zonnige voetbalavonden!
Dit heb je nodig (voor 6 personen):
2 el suiker
1/2 tl kaneelpoeder
5 tortilla’s
arachideolie
1 appel
1 kiwi
10-tal aardbeien
Sap van 1/2 limoen
1 tl frambozenconfituur (of aardbeien)
Munt
Zo maak je het het:
Verwarm je oven voor op 180°C
Meng de suiker en het kaneelpoeder
Smeer de tortilla’s langs beide kanten in met een dun laagje arachideolie
Besprenkel de tortilla’s langs beide kanten met het suikermengsel
Snij de tortilla’s elk in 8 tacochips
Schik de tacochips op een met bakpapier beklede bakplaat
Bak in 10 minuten krokant in de oven
Maak ondertussen de fruitsalsa: snij het fruit in kleine blokjes
Voeg het limoensap en de confituur toe en schep om
Proef en voeg naar smaak meer limoensap of confituur toe, zuur of zoet
Werk af met verse munt
Wil jij met je favoriete
zondagse kost ook een plekje in
onze krant veroveren? Mail dan
het recept met een foto van het
gerecht en jezelf naar
zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier