Het Diner: een absolute klassieker
Een restaurantbezoek zal na het lezen van ‘Het Diner’ van Herman Koch nooit meer hetzelfde zijn.
Dat heeft maar deels te maken met de wel heel aparte visie van de ik-persoon op een aperitief van het huis of een schoteltje Griekse olijven, besprenkeld met olijfolie uit Sardinië, en afgemaakt met rozemarijn van eigen kweek. Deze internationaal bekroonde roman van Herman Koch is ideale vakantieliteratuur.
Twee broers gaan met hun vrouwen op restaurant. De ene een bekende politicus, de andere een leerkracht in ziekteverlof. Om over hun kinderen te spreken. Die hebben zaken uitgespookt die het leven van beide koppels overhoop kunnen halen. Koch vertelt op een fenomenale manier hoe de twee echtparen hier elk op hun manier mee omgaan. Gestaag gaat hij van start, uitgebreid beschrijvend wat en hoe de koppels eten, om te eindigen in ware thrillerstijl. Wie ‘Het Diner’ gelezen heeft, raakt er de eerste dagen niet over uitgepraat. Want, hoe zou jij reageren? Weinigen doen het Koch na in het Nederlandse taalgebied.
‘Het Diner’, nu in een nieuwe uitgave van Ambo/Anthos Amsterdam.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier