Recept: eendenborstfilets met koffie (video)
Het klikt misschien vreemd: een combinatie van eendenborst en koffie. Maar de smaken passen écht perfect samen! Verras jezelf én je gasten. Hoe je dit originele gerecht klaarmaakt, ontdek je in onderstaande video.
Ingrediënten (voor 4 personen)
– 4 eendenborstfilets
– 2 dl wildfond
– peper van de molen en fleur de sel
– 300 g groene boontjes
– 300 g boschampignons
– 1 eetlepel gemalen koffie
– schil van 1 sinaasappel
– 35 g suiker
– 2 eetlepels extra vierge olijfolie
– 1 eetlepel azijn
– 1 rode ui
– 50 g boter
Bereiding (30 minuten + 12 uur marineren)
1. Breng de wildfond aan de kook met de gemalen koffie, sinaasappelschil en suiker.
2. Laat afkoelen en leg er de eendenborstfilets in. Laat 12 uur marineren.
3. Haal de eendenborstfilets daarna uit de marinade en dep ze goed droog.
4. Zeef de marinade en laat inkoken.
5. Blancheer de groene boontjes in kokend gezouten water. Verfris onder koud stromend water en laat uitlekken.
6. Borstel de boschampignons schoon en snij in reepjes. Bak even op in de pan en meng met de groene boontjes. Breng op smaak met de olijfolie, azijn, peper van de molen en fleur de sel.
7. Voeg de in reepjes gesneden rode ui toe.
8. Bak de eendenborstfilets rosé in een braadpan: eerst op het vel en daarna op de vleeskant.
9. Warm de marinade op en roer er de boter onder.
10 Versnij de eend en serveer met de groenten en koffiesaus.
In samenwerking met Lidl.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier