Zondagse Kost: Chileense empanadas
23-09-2018, 04:00
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Erika uit Chili (jawel, we gaan internationaal deze week!) haar favoriet voor: Chileense empanadas. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten voor 4 personen (ca. 20 empanadas)
Pino (vulling): 3 grote ajuinen, 1 tl komijn, 1 kg rundsgehakt, peper en zout, paprikapoeder, olijfolie, optioneel: rozijnen, 20 zwarte olijven, 5 hardgekookte eieren.
Deeg: 500 g patisseriebloem, 500 g zelfrijzende bloem, 5 el olijfolie, 1 el zout, 700 ml lauw water.
Afwerking: 1 à 2 eieren.
Zo maak je het
- Snipper de ui fijn.
- Stoof de ui samen met 1 tl komijn gaar.
- Voeg het gehakt en de rest van de kruiden toe en bak bruin en rul.
- Laat afkoelen en maak ondertussen het deeg.
- Meng de bloem met het zout en de olijfolie.
- Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed tot een egaal deeg.
- Laat het deeg 20 min. tot 1u rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven op 180°C.
- Snij de hardgekookte eieren in kwarten.
- Rol het deeg uit en snij er, met behulp van een theebordje, ronde deeglapjes uit.
- Leg in het midden van elk deeglapje 1 el pino, een kwartje ei en een olijf.
- Bestrijk de randen van het deeglapje met een beetje losgeklopt eiwit en vouw het deeg dicht. Druk de randen aan met een vork.
- Klop het eigeel los en bestrijk de empanadas ermee.
- Schik de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat (ongeveer 10 per bakplaat).
- Bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Tip: Maak de pino al een dag op voorhand!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier