
Heerlijk voor de feestdis: een feestelijk veggie groentetaartje
Met de feestdagen in aantocht, serveren wij de komende weken een heus feestmenu voor onze lezers. Vorige week trapte Amylia van Cookameal af met twee lekkere voorgerechtjes. Vandaag worden de veggies ook getrakteerd op een lekker groentetaartje!
“Dit lekkere veggie groentetaartje is multi-inzetbaar. Het smaakt heerlijk als aperitief om te delen. En in combinatie met een lekkere salade is het een feestelijk vegetarisch hoofdgerecht. Een ideaal gerecht voor de aankomende feestdagen, want je kan het helemaal op voorhand klaarmaken. Dat betekent dus zorgeloos en voor 200 procent genieten van lekker eten met je geliefden!”
Dit heb je nodig (voor 6 personen)
Taartdeeg
225 g bloem
Snuifje zout
150 g boter in blokjes
50 g geraspte Parmezaanse kaas
3 el koud water
Tip:weinig tijd? vervang door kruimeldeeg (versafdeling). Dan hoef je dus geen deeg te maken én je kan de stap van het blind bakken ook overslaan!
Feestelijke vulling
1 ui
2 pastinaken
1 zoete aardappel
10g boter
2 eieren
200 ml room
60g geraspte
Parmezaanse kaas
4 blaadjes verse salie, fijngehakt
1 tl verse tijmblaadjes +
6 takjes tijm als garnituur
30 g geroosterde hazel-noten, fijngehakt
Peper en zout
Extra: 6 kleine taartvormen
Zo maak je het
Zeef de bloem
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen in je keukenrobot
Kneed tot een consistent deeg
Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 min in de koelkast
Verwarm je oven voor op 200°C
Bestuif je werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit (+/- 3 mm dik)
Snij 6 bodems uit (ik gebruikte een serveerring) en schik ze in de ingevette taartvormen
Bak de taartbodems blind voor 10 à 12 minuten
Verlaag de temperatuur van je oven naar 180°C
Snipper de ui
Schil de pastinaken en zoete aardappel en snij in kleine blokjes
Smelt de boter in een ruime pan (met dikke bodem)
Voeg de ui toe en stoof enkele minuten aan
Doe de blokjes pastinaak en zoete aardappel bij in de pan en laat ze zo’n 15 minuten mee stoven
Verdeel de gestoofde groenten over de taartbodems
Meng de eieren met de verse kruiden, de helft van de Parmezaanse kaas en de room
Kruid met peper en zout
Giet nu het roommengsel over de groenten in de taartvormen
Verdeel de fijngehakte hazelnoten en de rest van de Parmezaanse kaas over de groentetaartjes
Bak 35 minuten in je voorverwarmde oven
Werk af met een takje verse tijm
Klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier