
Het feestmenu van De Zondag: hindegebraad met rode wijn, chocoladesaus en knolselderpuree
Met de feestdagen in aantocht, serveren wij de komende weken een heus feestmenu voor onze lezers. Vorige week trapte Amylia van Cookameal af met een lekker voorgerechtje. Vandaag word je getrakteerd op een heerlijk hoofdgerecht: hindegebraad met rode wijn, chocoladesaus en knolselderpuree. Smakelijk!
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
Knolselderpuree:
1/2 knolselder
4 grote aardappelen
250 ml kippenbouillon
250 ml melk
Peper en zout
Nootmuskaat
Rode wijn – chocoladesaus:
1 sjalot
2 tenen look
100 g pancetta
1 tl gekneusde peperkorrels
Enkele takjes tijm
1 blaadje laurier
300 ml rode wijn
400 ml kippenbouillon
20 g pure chocolade
Klontje boter
Hindegebraad:
600 g hindegebraad
Boter
Olijfolie
Peper en zout
Extra:Serveer met
gegrilde groene asperges of een frisse salade
Zo maak je het
Knolselderpuree:
Schil de aardappelen en de knolselder
Doe ze in een kookpot met de kippenbouillon en melk en kook ze samen gaar
Doe de aardappelen en de knolselder in een blender, bewaar het kookvocht
Blend ze samen fijn en voeg kookvocht toe tot je de gewenste consistentie hebt
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
Rode wijn – chocoladesaus:
Snij de ui en de look grof, en de pancetta in blokjes
Stoof ui, look, pancetta aan in een klontje boter
Voeg de peperkorrels, tijm en laurier toe
Blus de pan met de wijn en laat tot de helft inkoken
Giet nu de kippenbouillon in de pan
Laat inkoken tot ongeveer 350 ml saus
Passeer de saus door een fijne zeef in een kom en druk het mengsel met de achterkant van een lepel aan
Doe de saus terug in de pan
Rasp de chocolade en voeg ze toe aan de saus. Let op, de saus mag nu niet meer koken, doe dit dus net voor het serveren!
Roer tot de chocolade volledig opgenomen is in de saus
Proef en breng op smaak met zout en peper
Hindegebraad:
Verwarm je oven voor op 150°C
Kruid het hindegebraad met peper en zout
Korst het hindegebraad in boter en wat olijfolie aan alle kanten mooi aan
Gaar 20 minuten verder in de voorverwarmde oven
Dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten
Snij het vlees tegendraads aan in dunne plakken
Serveren
Lepel knolselderpuree in een groot diep (voorverwarmd) bord
Strijk het uit in een maanvorm
Schik 3 plakjes vlees op de knolselderpuree
Werk af met gegrilde asperges of salade (optioneel)
Voor een extra wauw-effect serveer je de saus aan tafel met een kannetje
Werk af met een takje verse tijm
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier