
Lekkers voor de feestdis: tataki van kalf
Deze feestdagen probeert Amylia De Schepper van Cookameal weer heel wat gerechten te serveren met Belgische ingrediënten. Gelukkig heeft ons landje heel wat lekkers te bieden. Deze tataki van kalfshaasje met witloofsalade en aardappelkrokantje mag dan wel lekker exotisch klinken, de ingrediënten zijn op en top Belgisch. Een heel eenvoudig voorgerecht (of hapje) waar je hele gezelschap van onder de indruk zal zijn!
Dit heb je nodig
(Voorgerecht voor 4 personen)
200 g kalfshaasje
2 bloemige aardappelen
2 el mayonaise
2 takjes dragon
azijn
mosterd
1 stronk witloof
peper en zout
boter
olijfolie
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200°C
Laat een klontje boter smelten in een pan
Kruid het kalfsvlees en bak het rondom bruin in de boter
Leg het vlees op een bord en plaats het in de vriezer. (Zo kan je het nadien fijner snijden, een half uurtje is voldoende!)
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water
Giet de aardappelen af en brokkel ze fijn
Bak ze kort bruin in een klontje boter
Verdeel de aardappelen in de ovenschotel en laat ze verder krokant worden in de voorverwarmde oven
Pluk de blaadjes dragon van de takjes en hak fijn
Meng de dragon onder de mayonaise en voeg naar smaak azijn en mosterd toe. (tip: start met 1 tl van elk)
Proef en kruid bij met peper en zout
Halveer het witloof in de lengte en verwijder de harde kern, snij het in fijne reepjes
Meng de reepjes witloof in een kom met olijfolie, peper en zout
Haal het vlees uit de vriezer en snij het in heel fijne plakjes
Schep een lepeltje bearnaise-mayonaise op een bordje
Verdeel hierop het vlees, een hoopje van het witloof en krokante aardappelen
Werk af met een draai peper van de molen
Klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier