Fris en zomers: zo maak je zelf heerlijke appelijsjes
15-06-2017, 16:38
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
De komende dagen wordt het héél warm: tijd voor verfrissing! En wat is er verfrissender dan een heerlijk waterijsje op basis van appel? Met dit eenvoudig receptje heb je in 1-2-3 verkoeling!
Ingrediënten voor 12 ijsjes
- 3 appelen Granny Smith Marlene®
- 3 appelen Royal Gala Marlene®
- 100 ml water
- 50 ml citroensap
- 30 gr johannesbroodboomgom
- 40 gr suiker
- 30 gr dextrose
Zo maak je het klaar!
- Bereid een siroop door het water aan de kook te brengen met suiker en dextrose. Laat daarna gedurende minstens een uur afkoelen.
- Schil twee Granny Smith Marlene®-appelen en mix ze met 25 ml citroensap.
- Filter de bereiding door een witte doek (liefst niet gewassen met geparfumeerd wasproduct) en wring de doek goed uit om al het sap van de Marlene®-appelen eruit te halen. Herhaal die handeling met twee Royal Gala’s.
- Los de johannesbroodboomgom op in de suikersiroop en let erop dat er geen korreltjes overblijven.
- Verdeel de bereiding in gelijke delen en meng met het sap van de twee appelsoorten Marlene®.
- Snij de rest van de appelen in dunne plakjes, leg de plakjes in de vormpjes voor waterijsjes en vul daarna aan met de siroop van de overeenkomstige appelsoort.
- Plaats het stokje in het midden om het gewicht van het waterijs goed te verdelen.
- Laat daarna de waterijsjes afkoelen en stollen in de diepvriezer op -18°C gedurende minstens 12 uur.
Extra tips!
- Tip 1: Voeg voor een zoetere smaak wat suiker toe volgens de aangegeven dosis.
- Tip 2: Als alternatief voor waterijsvormpjes kan je een eenvoudig plastieken koffiebeker gebruiken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier