
Heerlijke zondagse kost: Duivelse gehaktballetjes
Vandaag laten we ons op het bord inspireren door de Rode Duivels! Amylia De Schepper verwent ons met heerlijke duivelse gehaktballetjes. “Deze heerlijke gehaktballetjes krijgen een pikant laagje dankzij de saus. Duivels lekker!”
Dit heb je nodig (voor +- 25 stuks)
500g kippengehakt
1 teen look, fijngesnipperd
1 sjalot, fijngesnipperd
4 el paneermeel
1 tl paprikapoeder
peper en zout
Lak:
75 g srirachasaus
20 g bruine suiker
¼ tl zout
Optioneel: ½ el chilipoeder
TIP: de saus is pikant, serveer ze dus apart voor gevoelige eters!
Zo maak je het
Verwarm de oven op 200°C
Snipper de look en de sjalot
Doe het gehakt in een kom en doe er de gesnipperde sjalot en knoflook bij
Kruid met paprikapoeder, peper en zout
Voeg het paneermeel toe en meng goed
Rol ongeveer 25 gehaktballetjes van het gehakt
Schik de gehaktballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat
Bak de balletjes 20 minuten in je voorverwarmde oven, maak ondertussen de saus
Doe de ingrediënten voor de saus in een pannetje
Verwarm al roerend, tot de suiker volledig opgelost is
Bestrijk de gehaktballetjes met de saus en zet ze nog 5 minuten terug in de oven
Serveer met de rest van de saus als dip
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier