Het EK op je bord (17): Polen
30-06-2016, 06:00
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Een van de klassieke Poolse gerechten is Bigos(h). Straffe winterkost, maar zolang de zomer toch niet wil doorbreken, kan het nog wel eind juni. Zo maakt chef-kok Sofie Dumont het klaar.
Ingrediënten
- 500 gr zuurkool
- Olijfolie
- boter
- 1 bakje boschampignons
- ½ witte kool
- 1 ui
- 125 gr pruimen zonder pit
- 2 koteletten
- 1 rookworst
- 3 teentjes look
- 25 cl rode wijn
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
Bereiding
- Snij de ui en witte kool in schijfjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en laat de witte kool, ui, pruimen en boschampignons minimum 10 minuten bakken.
- Snij de koteletten in niet te kleine stukken.
- Doe een klontje boter in een andere pan en laat de koteletten aankleuren.
- Kruid met peper en zout.
- Snij de rookworst in schijfjes.
- Doe de zuurkool bij het koolmengsel en voeg er ook de rode wijn, tomatenpuree, laurierblaadjes, koteletten en rookworst bij.
- Laat alles met het deksel op de pan 2 uur stoven op een laag vuur.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier