Het EK op je bord (6): Albanië
15-06-2016, 10:00
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
De Albanese keuken kan je goed vergelijken met andere landen in de Balkan, vooral met Turkije en Griekenland. Ook Bulgaarse invloeden zijn aanwezig. Vandaag serveren we een Albanese lamsragout.
Ingrediënten
- 500 g lamsvlees zonder been
- 50 g boter
- zout en vers gemalen peper
- boter voor het invetten van de ovenschotel
- 2 eieren
- 1 grote beker yoghurt
Bereiding
- snij het vlees in vrij grote dobbelstenen
- laat de boter in de pan smelten en laat het vlees goed bruin worden
- strooi er zout over naar smaak en niet te zuinig met peper bestrooien
- giet 1/4 l water bij het vlees en laat dit sudderen gedurende 20 à 25 min (het meeste water is verdampt)
- vuurvaste schotel inwrijven met boter
- eieren loskloppen en vermengen met de yoghurt
- breng het vlees over in de vuurvaste schotel
- giet het yoghurtmengsel erover en zet de schotel in de oven gedurende 20 min op 225°C
Serveertips
Serveer er een pittig aangemaakte sla bij en knapperig stokbrood
Een goede (droge)roséwijn (zeer koud) maakt dit gerecht compleet.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier