Het EK op je bord (8): Zweden
17-06-2016, 10:00
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Naast de bekende köttbullar is ook de pyttipanna een typisch Zweeds gerecht.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 750 g aardappelen in de schil te koken
- 40 g boter of 4 el olie
- zout en zwart gemalen peper
- 2 uien (fijn gesnipperd)
- 200 g gekookte ham (in stukjes)
- 200 g gebraden kalfsvlees (in stukjes)
- 40 g boter
- bieslook
- 4 eierdooiers
Voorbereiding
- kook de aardappelen gaar in de schil, daarna pellen en in blokjes snijden van 1 cm groot
Bereiding
- boter of olie verhitten en de aardappelblokjes goudgeel bakken
- kruiden met zout en peper
- uit de pan halen en warm houden
- voeg het vlees en de ham toe en bak 5 min mee en dan de aardappelen terug toevoegen
- goed mengen en warm laten worden
Serveertips
- over 4 borden verdelen en in het midden een rauwe eierdooier leggen en bestrooien met bieslook
Jamie Oliver’s versie van de pittypanna ontdek je hieronder:
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
En deze Zweedse kok kan uiteraard ook niet ontbreken…
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier