Het EK op je bord (8): Zweden

Naast de bekende köttbullar is ook de pyttipanna een typisch Zweeds gerecht.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 750 g aardappelen in de schil te koken
  • 40 g boter of 4 el olie
  • zout en zwart gemalen peper
  • 2 uien (fijn gesnipperd)
  • 200 g gekookte ham (in stukjes)
  • 200 g gebraden kalfsvlees (in stukjes)
  • 40 g boter
  • bieslook
  • 4 eierdooiers

Voorbereiding

  • kook de aardappelen gaar in de schil, daarna pellen en in blokjes snijden van 1 cm groot

Bereiding

  • boter of olie verhitten en de aardappelblokjes goudgeel bakken
  • kruiden met zout en peper
  • uit de pan halen en warm houden
  • voeg het vlees en de ham toe en bak 5 min mee en dan de aardappelen terug toevoegen
  • goed mengen en warm laten worden

Serveertips

  • over 4 borden verdelen en in het midden een rauwe eierdooier leggen en bestrooien met bieslook

Jamie Oliver’s versie van de pittypanna ontdek je hieronder:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

En deze Zweedse kok kan uiteraard ook niet ontbreken…

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier