Zondagse kost: Kaantjessaus
11-11-2018, 02:00
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Johan (64) uit Maldegem zijn favoriet voor: Kaantjessaus. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten voor 4 personen
4 grote aardappelen, 8 eieren, 1 ui, 200 g spekblokjes, 1 krop sla of veldsla, 30 ml wijnazijn, 300 ml water, 1,5 el maïzena, klont boter, peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Kook de eieren half hard.
- Snij de ui in fijne ringen.
- Bak de spekblokjes en uiringen aan in een klontje boter.
- Blus het spek met de wijnazijn en laat even inkoken.
- Voeg 300 ml water toe (+ eventueel extra voor een dunnere saus).
- Breng aan de kook.
- Bind de kaantjessaus met maïzena.
- Proef en kruid bij met peper en zout.
- Verdeel de salade en de aardappelen over 4 borden.
- Schep er de saus bovenop.
- Eindig met de zachtgekookte eitjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier