Recept: feestelijk gevulde kalkoen op oosterse wijze (video)
Een gevulde kalkoen is een klassieker tijdens de feestdagen. Zin om ook eens zo’n mooi gevulde kalkoen op tafel te zetten? Met deze video kan het niet mislopen!
INGREDIËNTEN
– 1 kalkoen van 3 kg
– 200 g boter
– olijfolie
– peper en zout
VULLING:
– 300 g varkens/rundsgehakt
– 250 g witte of bruine champignons
– 1 teentje knoflook
– 100 g walnoten
– 100 g gedroogde abrikozen
– 3 eetlepels rozijnen
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 ei
– peper en zout
Bereiding (+- 2 uur & 15 minuten)
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en leg alle ingrediënten klaar. Maak eerst de vulling.
2. Hak de champignons, knoflook, walnoten en gedroogde abrikozen fijn.
3. Meng met de rest van de ingrediënten voor de vulling.
4. Kruid met peper en zout.
5. Kneed alles samen.
6. Vul de kalkoen op met de vulling. Leg hem op het ovenrooster en schuif er een braadslee onder.
7. Borstel de kalkoen in met olijfolie.
8. Leg de boter in klontjes op de -kalkoen.
9. Schuif de kalkoen in de oven en bak 30 minuten tot hij mooi goudbruin is. Dek af met een vel aluminiumfolie en bak 1 uur. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 30 minuten. Je kunt de gaarheid controleren door in de kalkoen te prikken met een vleesthermometer. De kerntemperatuur van het vlees moet 78 °C bedragen.
10. Haal de kalkoen uit de oven, laat een half uur rusten onder een vel aluminium-folie zodat de vleessappen zich weer kunnen verdelen en versnij daarna.
11. Serveer de kalkoen met oosterse taboulé.
In samenwerking met Lidl.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier