Zondagse Kost: Kastanjesoep met boschampignons
04-11-2018, 02:00
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Johan (78) uit Kortenberg zijn favoriet voor: Kastanjesoep met boschampignons. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten voor 4 personen
1 teentje look, 1 ui, 1 preiwit, 400 gr. gekookte kastanjes, 2 l kippenbouillon, 2 el sojasaus, 1 tl dragon, 150 gr. gemengde boschampignons, peper en zout, olijfolie
Extra: room, lente-ui, truffelolie
Bereiding
- Snipper de look en snij de ui grof.
- Snij de prei in stukken.
- Stoof de ui glazig in olijfolie.
- Fruit de stukken prei en look enkele minuten mee.
- Voeg er de kastanjes, sojasaus en kippenbouillon aan toe.
- Laat 30 minuten zachtjes koken.
- Mix de soep glad.
- Voeg eventueel extra bouillon toe als de soep te dik is.
- Kruid met dragon, met peper en zout.
- Snij de champignons in stukjes.
- Bak ze aan in een pan in wat olijfolie.
- Kruid met peper en zout.
- Verdeel de soep over kommen.
- Garneer met de gebakken champignons, lente-ui, een scheutje room en enkele druppels truffelolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier