Quiche met champignons, hazelnoten en gorgonzola
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week is het de beurt aan Joke (48) uit Deerlijk. Die serveert ons een heerlijke quiche.
Lezeres Joke is gek op koken en bakken. Dat doet ze in de eerste plaats voor zichzelf, maar nog veel liever voor anderen. Vrienden en collega’s mogen dan ook regelmatig meegenieten van haar creaties en kookexperimenten. Vandaag serveert ze ons quiche met champignons, hazelnoten en gorgonzola. “Ik maak regelmatig quiche klaar, een ideaal gerecht om restjes in te verwerken. Deze met gorgonzola is een van mijn persoonlijke favorieten”, vertelt Joke.
Quiche is een ideaal gerecht om restjes in te verwerken”
Een andere passie van Joke is haar job. Joke werkt als verpleegkundige in een woonzorgcentrum (WZC Heilige Familie Deerlijk). Zowel voor haar en alle collega’s, als voor de bewoners waren het pittige jaren. Aan de start van 2023 wil ze dan ook iedereen die werkt in de zorgsector, en in het bijzonder haar collega’s, een hart onder de riem steken. Joke: “Laten we van 2023 samen iets moois maken. Het zorgen voor elkaar en het er zijn voor elkaar is nu belangrijk dan ooit!”
Dit heb je nodig
1 ui
500 g champignons
1 el olijfolie
1 rol bladerdeeg
Handvol verse peterselie
5 eieren
150 ml melk
150 g gorgonzola
50 g hazelnoten
Peper & zout
Provencaalse kruiden
Extra: bakvorm van +/- 26 cm doorsnede
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180 °C
Snipper de ui en snij de champignons in plakjes
Fruit de ui aan in olijfolie
Voeg de champignons toe en bak even mee
Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg en prik er een paar gaatjes in met een vork
Klop de eieren los met de melk
Kruid met peper, zout en Provencaalse kruiden naar smaak
Voeg de verse peterselie toe aan het eimengsel
Verdeel de champignons over de taartbodem
Verkruimel er de gorgonzola en een fijngehakte hazelnoten over
Giet hier het eimengsel overheen
Bak de quiche +/- 35 minuten in de voorverwarmde oven
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier