Gevulde puntpaprika’s met lamsgehakt en feta
Onze culi-experte Amylia De Schepper www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveren we gevulde puntpaprika’s met lamsgehakt en feta: een receptje van Emmanuel ‘Cos’ (52) uit Dudzele.
Lezer Emmanuel, Cos voor de vrienden en trotse uitbater van Coiffure Cos , is een echte weekendkok: “Op weekdagen staat mijn echtgenote achter het fornuis en serveert ze de lekkerste dagelijkse kost, haar balletjes in tomatensaus zijn moeilijk te overtreffen. Tijdens het weekend neem ik geregeld het roer over en probeer ik nieuwe recepten uit. Regelmatig schuift mijn zoon aan tafel of nodigen we vrienden uit voor een gezellig diner.”
Tijdens het weekend probeer ik regelmatig nieuwe recepten uit”
“Ik maak recepten na die we proefden op reis of op restaurant en haal ook veel inspiratie online. De recepten die lekker zijn bundel ik in een map koken met Cos ” vertelt Emmanuel. “Soms mag er een experiment niet in de map… maar dat verklap ik dan uiteraard aan niemand”, lacht hij. Deze zoete puntpaprika met lamsgehakt is één van zijn lievelingsgerechten. “Omdat het écht lekker is, en je iedereen kan het maken zonder veel moeite te doen.”
Dit heb je nodig (voor 2 personen)
2 puntpaprika’s
1 teen look
Verse kruiden: koriander, peterselie, basilicum
250 g lamsgehakt
1 ei
2 el paneermeel
1 tl gerookt paprikapoeder
2 tl ras el hanout
60 g feta
Olijfolie
Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C
Halveer de puntpaprika overlangs en verwijder de zaadjes
Snipper de look fijn
Was de verse kruiden en hak ze fijn
Doe het lamsgehakt samen met het ei, paneermeel en de fijngesnipperde look samen in een kom en meng goed.
Voeg de het paprikapoeder, ras el hanout, peper en zout en de fijngehakte verse kruiden toe
Verkruimel de feta en meng door het gehaktmengsel
Vet een ovenschaal in met olijfolie, leg hierin de puntpaprika’s
Vul ze op met de gehaktmengeling
Zet de gevulde puntpaprika’s 20 à 30 minuten in de oven
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier