Zondagse kost: Mascarpone met rood fruit
19-08-2018, 12:00
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Dominique (51) uit Assebroek haar favoriet voor: Mascarpone met rood fruit. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Dit heb je nodig (4 personen):
- 250 g aardbeien
- 150 g mascarpone
- 50 g bloemsuiker
- 200 ml slagroom
- Rode vruchten (blauwe bessen/frambozen/braambessen/…)
- 8 speculaaskoekjes
- Garnituur: verse munt
Zo maak je het:
- Doe de mascarpone in een kom en meng met de bloemsuiker.
- Klop de slagroom half stijf.
- Voeg de slagroom bij het mascarponemengsel.
- Roer voorzichtig om.
- Verkruimel de speculaaskoekjes.
- Snij de aardbeien in kleine stukjes.
- Vul nu 4 glaasjes: schep in elk glaasje een laagje mascarponemengsel.
- Lepel daarbovenop een laagje aardbeien en extra rode vruchten.
- Strooi er wat speculaaskruimels bovenop.
- Herhaal de routine nog eens: mascarponemengsel, aardbeien, rode vruchten en speculaaskruimels.
- Werk af met enkele blaadjes verse munt.
- Zet de dessertglazen in de koelkast tot vlak voor het serveren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier