Een eindejaarsdessert van Amylia: pavlova met lemon curden vanilleroom
Amylia zorgt voor inspiratie tijdens de feestdagen! Vandaag serveert ze heerlijke pavlova met lemon curd en vanilleroom. “Dit mooie dessert heeft het allemaal: verschillende structuren, een balans van zoete en zure smaken en dat afgetopt met fruit… genieten!”
Dit heb je nodig (voor acht mini-pavlova’s):
6 eiwitten
Snuifje zout2 el maïzena
300 g suiker
½ tl + 1 el vanille-extract
2 tl citroensap
200 ml room
2 el poedersuiker
Munt
150 g bosbessen
8 el lemon curd
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 120°C
Splits de eieren
Klop de eiwitten met je mixer of keukenmachine op met het zout
Voeg al kloppend, lepel per lepel suiker en maïzena toe
Blijf het eiwit opkloppen tot je een stevig wit schuim krijgt
Schep nu voorzichtig 1/2 tl vanille-extract en het citroensap door het eiwitschuim
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Teken, met behulp van een glas, 8 cirkels op het bakpapier
Verdeel het eiwitmengsel over de cirkels
Maak met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden van de pavlova
Bak de pavlova 1 uur in de voorverwarmde oven
Zet vervolgens de deur van de oven op een kier en laat de pavlova in de oven afkoelen
Doe de room, de poedersuiker en het vanille-extract samen in een kom en klop stijf
Om te serveren schep je in elke pavlova een lepel vanilleroom en een lepel lemon curd
Werk af met munt en bosbessen
Dit gerecht is gekozen en klaargemaakt door Amylia
De Schepper van www.cookameal.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier