Een eindejaarsdessert van Amylia: pavlova met lemon curden vanilleroom

Amylia zorgt voor inspiratie tijdens de feestdagen! Vandaag serveert ze heerlijke pavlova met lemon curd en vanilleroom. “Dit mooie dessert heeft het allemaal: verschillende structuren, een balans van zoete en zure smaken en dat afgetopt met fruit… genieten!”

Dit heb je nodig (voor acht mini-pavlova’s):

6 eiwitten

Snuifje zout2 el maïzena

300 g suiker

½ tl + 1 el vanille-extract

2 tl citroensap

200 ml room

2 el poedersuiker

Munt

150 g bosbessen

8 el lemon curd

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 120°C

Splits de eieren

Klop de eiwitten met je mixer of keukenmachine op met het zout

Voeg al kloppend, lepel per lepel suiker en maïzena toe

Blijf het eiwit opkloppen tot je een stevig wit schuim krijgt

Schep nu voorzichtig 1/2 tl vanille-extract en het citroensap door het eiwitschuim

Bekleed een bakplaat met bakpapier

Teken, met behulp van een glas, 8 cirkels op het bakpapier

Verdeel het eiwitmengsel over de cirkels

Maak met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden van de pavlova

Bak de pavlova 1 uur in de voorverwarmde oven

Zet vervolgens de deur van de oven op een kier en laat de pavlova in de oven afkoelen

Doe de room, de poedersuiker en het vanille-extract samen in een kom en klop stijf

Om te serveren schep je in elke pavlova een lepel vanilleroom en een lepel lemon curd

Werk af met munt en bosbessen

 

Dit gerecht is gekozen en klaargemaakt door Amylia

De Schepper van www.cookameal.be

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier