Zondagse kost: Nougat glacé met sinaasappelsaus
18-11-2018, 02:30
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Maria (79) uit Schilde haar favoriet voor: Nougat glacé met sinaasappelsaus. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten voor 6 à 8 personen (dessert)
300 g suiker, 2 el water, 120 g amandelschilfers, 450 ml room, 200 g pure chocolade, 150 ml eiwit
Sinaasappelsaus: 200 ml vers sinaasappelsap, 2 el Grand Marnier (optioneel), 2 el suiker, 1 el vanillepudding
Extra: 2 langwerpige bakvormen (cake)
Bereiding
- Verwarm de suiker en het water in een pan.
- Laat het mengsel pruttelen en goudbruin worden. Let op: je moet niet roeren tijdens dit proces.
- Haal het mengsel van het vuur en voeg de amandelschilfers toe.
- Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen.
- Hak de chocolade fijn.
- Klop de slagroom stijf.
- Voeg de chocoladestukjes toe en schep om.
- Hak de nougatine in kleine stukjes en voeg toe aan het roommengsel.
- Klop de eiwitten met de suiker stijf.
- Spatel voorzichtig onder het roommengsel.
- Bekleed de vormen met een groot vel vershoudfolie en laat dat ruim over de randen hangen.
- Schep het mengsel in de vormen.
- Spatel de bovenkant glad en vouw er de folie over.
- Laat minstens 6 uur opstijven in de diepvries.
- Haal 10 minuten voor het serveren uit de diepvries en maak ondertussen de sinaasappelsaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier