Zondagse kost: romige pasta met zalm
Onze culi-experte Amylia De Schepper van www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Cecile (59) uit Bilzen romige pasta met zalm.
“Zelf doe ik niets liever dan lekkere gerechten klaarmaken op een zo kort mogelijke tijd. Ik ben dan ook grote fan van ovenschotels en eenpansgerechten, vooral die met pasta en/of vis. Deze romige pasta met witloof en zalm is daar een perfect voorbeeld van.”
“Witloof en zalm, het klinkt misschien als een ietwat aparte combinatie. Maar ze vormen een perfect huwelijk, zeker met de zachte romige saus. Ideaal om op een zondag uit te proberen en samen met je gezin van te genieten!”
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
400 g penne
6 stronkjes witloof
2 teentjes look
200 g roomkaas
peper en zout
verse kruiden: dille en peterselie (naar smaak)
klontje boter
Zo maak je het
Maak het witloof schoon, verwijder de bittere kern en snij in fijne stukken
Pel en snipper de look
Snij de zalm in fijne reepjes
Stoof het witloof aan in boter
Kruid met peper en zout
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
Giet de pasta af, maar vang 100 ml kookvocht op
Voeg de roomkaas en kookvocht toe aan de groente
Zet het vuur uit en laat de roomkaas smelten
Voeg de gerookte zalm en verse kruiden toe
Proef en kruid eventueel bij
Schep de pasta onder de saus
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier