Recept: frozen yoghurt met papaja en siroop van schuimwijn
15-12-2015, 14:50
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Een zoet dessertje om van te smelten! In slechts 20 minuten maak je zelf frozen yoghurt met papaja en siroop van schuimwijn. Laat het dessert daarna enkele uurtjes opstijven in de diepvries en het is klaar om geserveerd te worden!
Ingrediënten (voor 4 personen)
– 200 g Griekse yoghurt
– 1 rijpe papaja
– 2 dl schuimwijn
– 1 dl slagroom
– 100 g suiker
– 1 eetlepel grenadine
– verse munt, voor de afwerking
Bereiding (20 minuten + 4 uur opstijven)
1. Klop de slagroom half op.
2. Meng de Griekse yoghurt met 50 g suiker en de in blokjes gesneden papaja.
3. Spatel er de opgeklopte room onder, schep in glazen of kommetjes en zet in de diepvriezer om op te stijven.
4. Kook de schuimwijn met de rest van de suiker en grenadine in tot een lichte siroop.
5. Giet de siroop over de frozen yoghurt en werk af met een toefje munt.
In samenwerking met Lidl.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier