Recept: gemarineerde zalm met whisky en feta
02-12-2015, 10:45
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:58
Zalm is een klassieker op het feestmenu. Met whisky en feta krijgt het voorgerechtje nét dat tikkeltje extra.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 g gerookt Schots zalmhaasje
- 1 eetlepel keukenkruiden hot & spicy
- 50 g Griekse feta
- 50 g grof zout
- 50 g suiker
- 1 dl whisky
- bieslook, voor de afwerking
Bereiding (bereidingstijd 10 minuten + 3 uur marineren)
1. Meng de kruiden met het zout en de suiker.
2. Besprenkel de zalmfilet met de whisky en bedek met het kruidenmengsel. Dek af en laat 3 uur marineren. Snij de zalm daarna in zeer dunne plakjes en bestrooi met de verkruimelde Griekse feta.
3. Serveer op bordjes of indien gewenst met toast.
4. Werk af met gesnipperde bieslook.
In samenwerking met Lidl.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier