Recept: holle oesters met kreeftenjus
07-12-2015, 09:00
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:58
Je wil oesters op een originele manier serveren? Dan is dit receptje met kreeftenjus perfect!
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
- 24 Zeeuwse holle oesters
- 1 fles kreeftensoep
- een scheutje room
- 1/2 citroen
- enkele eetlepels paneermeel
- peper en zout
Bereiding (20 minuten)
1. Verwarm de ovengrill voor.
2. Kreeftenjus: Doe enkele eetlepels kreeftensoep en de room in een steelpannetje. Laat even inkoken en kruid met peper en zout. Breng op smaak met citroensap.
3. Wrik de oesters open en maak ze los van de schelp. Leg de oesters op een bedje rijst of grof zout, zodat ze mooi recht blijven staan.
4. Lepel de kreeftenjus over de oesters en bestrooi met het paneermeel.
5. Gratineer de oesters even onder de grill. Serveer meteen.
In samenwerking met Lidl.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier