Proeven: 3 x zalige gerechtjes voor kaasliefhebbers
Hoewel we steeds meer tijd besteden aan koken, is het niet nodig om uren achter het fornuis te staan om zalige gerechten op tafel te toveren. Wat dacht je bijvoorbeeld onderstaande heerlijke en snelle receptjes bedacht door Kaas uit Zwitserland. Wedden dat kaasliefhebbers hier enorm blij van worden?
Tomaat met een korstje van verse kruiden en Gruyère AOP Reserve
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 handje peterselie
4 el broodkruim
30 g Gruyère AOP Réserve, fijn geraspt
1 el olijfolie
4 langwerpige romatomaten, in 2
zout, peper
BEREIDING
Meng het knoflook, de peterselie, het broodkruim en de Gruyère AOP Réserve met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Hou apart.
Gril de tomaten 2 minuten per kant. Bedek de barbecue met folie. Leg de tomaten op de folie met de vleeskant naar boven.
Bestrooi met het kruiden/kaasmengsel. Laat 3 minuten verder garen onder gesloten deksel.
Caesarsalade met roosjes Tête de Moine AOP
INGREDIËNTEN Caesarsaus (voor 4 personen)
6 el mayonaise, zelfgemaakt of kant-en-klaar
2 tl Worcestershire sauce
1 tl citroensap
2 el melk
INGREDIËNTEN kip
1 + 1 el olijfolie
400 g kippenborstfilet, in blokjes
INGREDIËNTEN salade
100 g oud brood, in blokjes
1 tl gedroogd knoflook
1 Romeinse sla, in sliertjes
12 ansjovissen, in blokjes
½ bosje koriander, fijngehakt
½ bosje platte peterselie, fijngehakt
zout, peper
INGREDIËNTEN garnituur:
20 roosjes Tête de Moine AOP
Taart met Gruyère AOP en 2 soorten tomaat
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
1 rol kruimeldeeg, kant-en-klaar
100 g Gruyère AOP, geraspt + Gruyère AOP, in sliertjes
2 el paneermeel
3 romatomaten, in plakken
2 trossen kerstomaatjes (met het steeltje)
enkele takjes tijm
olijfolie
zout, peper
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel het deeg met het bakpapier over een taartvorm. Prik met behulp van een vork gaatjes in de bodem.
Bestrooi de bodem met de geraspte Gruyère AOP en het paneermeel.
Verdeel hierover de plakken tomaat. Eindig met een laag kerstomaatjes.
Garneer met takjes tijm. Bestrooi met zout en peper. Besprenkel met enkele druppels olijfolie. Bak gedurende 20 minuten in de oven. Laat afkoelen op een taartrooster. Garneer met sliertjes Gruyère AOP.
Tip: Heerlijk met veldsla met enkele druppels balsamicoazijn.
Meer info en receptjes: www.kaasuitzwitserland.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier