Overheerlijke aperitieftaart
Onze culi-experte Amylia De Schepper www.cookameal.be- verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een verrassend recept van Patricia (63) en Geert (61): aperitieftaart!
Lezers Patricia en Geert zijn 42 jaar getrouwd en trouwe volgers van de rubriek Zondagse Kost. “Sinds mijn man met pensioen is zijn we een duo in de keuken”, vertelt lezeres Patricia met een grote glimlach. “Vroeger beperkte de interesse van Geert zich tot barbecueën tijdens de zomermaanden, maar nu kunnen we de hele zaterdag samen in de keuken staan kokerellen om dan ‘s avonds bezoek te ontvangen.”
Je kan het recept perfect aanpassen om zo de restjes groenten op te gebruiken uit de koelkast
Deze aperitieftaart is een zelfbedacht recept van Patricia en Geert dat regelmatig op tafel staat als hapje bij het aperitief, of als lichte lunch met een salade. Geert: “Je kan het recept perfect aanpassen om zo de restjes groenten op te gebruiken uit de koelkast… zo doen wij het eigenlijk altijd!”
Dit heb je nodig (voor 6 personen)
1 kleine rode ui
2 paprika’s (verschillende kleuren)
180 g gestoomde rode bieten
200 g feta
3 eieren
200 g zelfrijzende bloem (of speltbloem + bakpoeder)
100 g boter + extra om de vorm in te vetten
1 tl bicarbonaat
1 tl citroensap
1 tl mosterd
250 ml (soja)room
handvol verse peterselie
1 appelsien (bio)
peper en zout
cayennepeper naar smaak
2 el sesamzaad
extra: springvorm 22cm
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180°C
Snij de rode ui in ringen, de paprika’s in reepjes en de rode bieten en feta in blokjes
Meng de eieren met de boter en doe er geleidelijk aan de bloem bij
Voeg het bicarbonaat, het citroensap, de mosterd en de room toe
Kruid met de fijngehakte verse peterselie, peper, zout en cayennepeper
Voeg de gesneden groenten en feta toe
Tip: Hou enkele reepjes paprika apart voor de garnering
Werk het beslag, naar smaak, af met zeste van appelsien
Beboter de bakvorm en bestuif met bloem
Schep er het beslag in
Garneer met de resterende stukjes paprika en sesamzaad
Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven, controleer met een prikker of de taart binnenin droog is
Serveer lauw of op kamertemperatuur
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier