Een zondags dessert: appel-kokostaart
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week verklapt lezers Annelies (36) uit Zonnebeke het recept voor een heerlijke taart.
De specialiteit van lezeres Annelies? Dessert. “Voor- en hoofdgerecht laat ik liever aan iemand anders over. Maar om vrienden en familie te verwennen met een lekker dessert of gebak duik ik maar al te graag de keuken in!”, vertelt Annelies enthousiast.
Dankzij de kokostwist verras ik keer op keer iedereen
Het recept voor deze appel-kokostaart kreeg ze ooit via via, en ondertussen is het een van haar favoriete baksels. Annelies: “Met deze eenvoudige appeltaart met originele kokostwist verras ik keer op keer iedereen, een schot in de roos!”
Annelies geniet van kleine eenvoudige dingen: “Mijn ideale zomeravond is rustig. Buiten op een terras zitten, een babbeltje doen met de mensen die ik graag zie… en smullen van een lekker stuk gebak”
Dit heb je nodig
(voor 6 personen)
Voor de taart:
2 eieren
180 g kristalsuiker
120 g zelfrijzende bloem
120 ml melk
30 ml plantaardige olie
Snuifje zout
2 appels
Voor de saus:
100 g melkerijboter
75 g kristalsuiker
1 ei
60 g kokospoeder
Extra: een springvorm (24 cm)
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180°C
Klop de eieren met de suiker schuimig
Voeg de melk, de plantaardige olie en het zout toe
Voeg de bloem toe en meng tot een glad deeg
Bekleed een springvorm met bakpapier
Giet het deeg in de springvorm
Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor
Snij de appels doormidden en snij ze in fijne schijfjes
Schik de appelschijfjes dakpansgewijs bovenop het deeg
Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven
Maak ondertussen de ‘saus’
Smelt de boter
Meng de suiker, het ei en het kokospoeder door de gesmolten boter, tot een dikke saus
Verdeel deze saus over de taart
Plaats de taart 15 à 20 minuten terug in de oven, tot ze goudbruin kleurt
Haal de taart uit de oven
Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier