Frisse tartaar van asperges en garnaal
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Sandra uit Boechout een frisse tartaar van asperges en garnaal.
“Etentjes organiseren en de hele dag koken is voor mij pure ontspanning”, vertelt Sandra enthousiast. “We hebben een hele hechte vriendengroep én heel wat gemiste dinertjes van de afgelopen jaren in te halen… gelukkig eten en drinken we allemaal graag!” Sandra is thuis niet de enige die regelmatig in de keuken te vinden is. “Mijn zoon van 15 is een echte foodie. Mijn grootste criticus maar ook grootste fan én helper. Wanneer hij in het weekend mee staat te koken ben ik dan ook helemaal in de wolken”, aldus een hele fiere mama.
Sandra is een grote aspergefan: “Mijn voornemen dit aspergeseizoen is om twee keer per week asperges klaar te maken. Het seizoen is zo kort, daar wil ik dus extra van genieten. Uiteraard horen daar de klassieke bereidingen bij… maar ik ga ook graag experimenteren! Deze verrassende, frisse tartaar van asperges en garnaal kreeg alvast een 10/10 van het thuisfront!”
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
300 g asperges
50 g zeekraal
100 g grijze garnalen
3 el zure room
½ tl wasabipasta, naar smaak
4 kwarteleieren
peper en zout
Zo maak je het
Schil de asperges en snij de harde onderkant weg
Kook de asperges 2 minuten
Laat ze afkoelen en bereid ondertussen de rest van de tartaar
Snipper de zeekraal fijn, verwijder indien nodig de stugge delen
Snij nu de asperges in kleine blokjes, hou 4 punten apart voor de afwerking
Meng de fijngesneden asperges met de zeekraal, garnalen, zure room en wasabipasta
Proef en kruid bij met peper en zout
Kook de kwarteleieren zacht, in 2,5 à 3 minuten
Leg een serveerring op een bord en schep er ¼ van de tartaar in
Druk zacht met een lepel goed aan
Herhaal dit met de rest van de tartaar
Pel de kwarteleitjes en halveer ze
Leg op elke tartaar 2 gehalveerde kwarteleitjes
Werk af met de aspergepunten en eventueel enkele stukjes zeekraal
Geniet!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier