Aziatische maaltijdsoep met kip

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een lekkere tip van Isabel (50) uit Slijpe.

Lezeres Isabel omschrijft zichzelf als iemand die met veel plezier, liefde en verse groenten kookt. Niets culinair, maar wel boordvol smaak. En laat dat nu exact de keuken zijn waar wij van houden! Isabel: “Deze lekkere soep boordevol groenten eet je als stevige lunch of avondmaal. Bovendien een ideaal gerecht om je koelkast leeg te maken en alle restjes groenten die je nog in huis hebt op te gebruiken.”

“Het ideale gerecht om alle restjes groenten uit de koelkast op te gebruiken”

De kinderen van Isabel zijn ondertussen het huis uit, maar komen nog vaak op bezoek en schuiven dan met heel veel smaak aan. Ze mogen dan ook steeds kiezen wat de pot schaft. “De top drie? Balletjes in tomatensaus, mama’s spaghetti en huisgemarineerde steak met verse frietjes”, vertelt Isabel trots. “Niets doet meer deugd dan mijn kinderen zien genieten!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

• 2 tenen look

• 1 rode ui

• 200 g Chinese kool

• 1 paksoi

• 1 stengel prei

• 1 rode paprika

• 150 g champignons

• 2 kipfilets

• 100 g eiermie

• 100 g sojascheuten

• 1,5 l kippenbouillon

• verse groene kruiden (bladpeterselie en/of koriander)

• 1 à 2 el sojasaus (naar smaak)

• arachideolie

• peper

Zo maak je het

• Snipper de look en rode ui fijn

• Snij de Chinese kool, de paksoi en de prei in dunne repen

• Snij de paprika in blokjes en de champignons in partjes

• Verhit een scheut arachideolie in een ruime pot

• Fruit de ui en de look een minuut aan

• Voeg dan de andere groenten toe en roerbak ongeveer twee minuten

• Giet de bouillon bij de groenten

• Breng de soep aan de kook

• Doe de kipfilets in de soep en laat 10 minuten zachtjes sudderen

• Haal de kipfilets uit de soep en trek ze in reepjes

• Voeg de eiermie toe en kook nog 10 minuten

• Doe de reepjes kipfilet, de sojascheuten en de fijngehakte kruiden bij de soep

• Proef en breng op smaak met peper, zout en sojasaus

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier