Banaanwafels
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een tip van lezers Evelien (33).
Onze lezeres van de week kookt graag, maar zeker niet elke dag. Evelien: “Op weekdagen moet het vaak snel-snel gaan, ik probeer daarom vooral ‘slim’ te koken. Van een lekkere pastasaus met veel groentjes kook ik meteen een grote pot, en die vries ik dan in kleine porties in, zodat ik ze nadien gemakkelijk kan uithalen.”
“Deze wafels zijn ideaal om peuters en kleuters extra vitamines te
laten eten”
Waar Evelien niet tegen kan, is verspilling. “Soms blijft er op het einde van de week nog wel eens een halve bloemkool en een courgette over, en dan probeer ik die te verwerken in iets anders, zoals wafels. Zo gaat dat dus ook met bananen die, zoals iedereen wel weet, de ene dag nog niet rijp genoeg zijn en de volgende dag plots overrijp zijn”, vertelt ze enthousiast. “Het is bovendien ook een ideale manier om peuters en kleuters (notoire nee-zeggers) wat extra vitamines te laten eten. Want geef nu toe: wafels laten er alles beter uitzien, toch?”
De grootste drijfveer van Evelien om met gezond, lekker, speels en kleurrijk eten bezig te zijn, is haar pleegdochter. “Dankzij haar eet ik zelf ook een pak gezonder en ben ik veel bewuster bezig met voeding. Ze kwam bij mij toen ze zes maanden was. Op de eerste foto’s die ik van haar heb, werkt ze met veel smaak groentepuree naar binnen. Ondertussen is ze 3 jaar en eet ze nog altijd ontzettend graag. Mmmm, dat ziet er lekker uit, danku Lilie, zegt ze spontaan als ik haar iets voorschotel.”
Dit heb je nodig (10-tal wafels)
• 150 g bloem
• 1 el bakpoeder
• ½ tl zout
• 1 tl vanillepoeder
• snuifje nootmuskaat
• snuifje kaneel
• 200 ml plantaardige melk
• 2 bananen
• 1 el zonnebloemolie
Zo maak je het
• Plet de bananen in een mengkom
• Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng (of mix) tot een glad deeg
• Verwarm je wafelijzer op de warmste stand
• Gebruik een bakspray (of wat olie op keukenpapier) om je wafelijzer in te vetten
• Schep een lepel wafelbeslag in je wafelijzer
• Bak de wafels in 2 à 3 minuten goudbruin
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier