Bladerdeegtaart met brie, appel en vijgen

Onze culi-experte Amylia De Schepper verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveren we de bladerdeegtaart met brie, appel en vijgen van Katarine.

Voor deze lekkere plaattaart liet Katarine zich inspireren door haar mama. “Mama serveerde deze bladerdeegtaart met brie, appel en vijgen even geleden als voorgerecht. Het duurde niet lang of ik maakte het thuis na, zo lekker en eenvoudig! Je kan dit recept ook makkelijk een eigen twist geven, bijvoorbeeld door ham toe te voegen, of het gerecht af te werken met geroosterde pijnboompitten.”

‘Op weekdagen zit ik steeds met een strak schema. Ik plan mijn maaltijden dan ook goed in”

Katarine vind je na haar werk zo’n 5 dagen per week in de sportzaal. Om zelf te trainen of om gevechtsport te geven aan een groep kinderen van 6 tot 12 jaar. “Op weekdagen zit ik steeds met een strak schema. Ik plan mijn maaltijden dan ook goed in en probeer ook te kiezen voor voedzame gerechten die ik vooraf kan klaarmaken”, vertelt ze enthousiast. Tijdens het weekend geniet deze sportieve lezeres ook van uitgebreid dineren. Op zondag geniet ze een beetje extra. Want dan schuift ze, samen met haar broer en zus, aan bij haar ouders. “Ons zondagse diner is een echte familietraditie geworden. Altijd lekker en vooral … altijd ontzettend gezellig!”

• 1 vel bladerdeeg

• 1 spie brie

• 3 vijgen

• 1 appel

• 2 el honing

• verse tijm

• peper en zout

• 1 eigeel

Zo maak je het

• Verwarm je oven voor op 180° C

• Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat

• Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij in partjes

• Snij de brie en de vijgen in plakjes

• Schik de partjes appel en de brie op het bladerdeeg, hou de randen van het bladerdeeg vrij

• Schik de vijgen hier bovenop

• Bedruppel de bladerdeegtaart met honing

• Kruid met peper, zout en verse tijm

• Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen

• Roer het eigeel los met een beetje water

• Bestrijk hiermee de randen

• Bak de bladerdeegtaart zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de brie gesmolten is en het bladerdeeg knapperig en goudbruin

• Haal de bladerdeegtaart uit de oven en werk af met verse tijm en eventueel extra honing

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier