Het feestmenu van De Zondag: brownietaart
Deze heerlijk smeuïge, en bovendien glutenvrije (!), brownietaart is het ideale dessert voor jouw feestdiner. Serveer met een bolletje pistacheijs voor net dat tikkeltje extra!
125 g pure chocolade
100 g boter
2 eierdooiers
135 g eiwit
130 g suiker
eventueel fijngehakte pistachenoten om te garneren
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 170°C
Smelt de chocolade met de boter
Doe de eidooiers in een grote mengkom en voeg er 60 g suiker aan toe
Klop het mengsel met een mixer tot een luchtige crèmekleurige massa
Voeg de chocoladeboter bij het eigeelmengsel
Klop het eiwit op en voeg er geleidelijk de rest van de suiker aan toe
Meng het stijfgeklopte eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel
Beboter een bakblik of ronde springvorm (23 cm) en bestrooi met (glutenvrije) bloem
Giet het browniebeslag in de bakvorm
Bak 10 à 15 minuten in je voorverwarmde oven. (Doe de test met de tandenstoker)
Dit recept is klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier