Bruschetta met tomaat

Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week toont lezeres Tamara (41) uit Zonhoven dat een heerlijke maaltijd niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Lezeres Tamara geniet van de simpele dingen in het leven. Zoals koken voor haar zoon (14) en vriend, met verse ingrediënten uit hun eigen moestuin. En vanaf het weer het toelaat kookt ze het liefst buiten. “We hebben in de tuin een ‘open vuur’ met een grillrooster. Van als het mooi weer is, kook ik dus in de tuin. Soep, croques, gegrild vlees… het kan allemaal buiten, heerlijk! Mijn ouders zijn onze buren en als de wind richting hen staat komt mijn papa al snel loeren… En proeven natuurlijk!”, vertelt Tamara enthousiast.

“Je hebt maar weinig nodig om een heerlijke maaltijd te bereiden”

Tamara: “Ik deel vandaag een heel eenvoudig receptje. In kookboeken zie je heel vaak ingewikkelde bereidingen en online word je overspoeld door reclames voor dure keukentoestellen, terwijl je eigenlijk maar weinig nodig hebt om een heerlijke maaltijd te bereiden. Wanneer ik dit serveer, gril ik de broodjes en laat ik mijn tafelgenoten hun bruschetta zelf afwerken met salsa… gezellig en superlekker.” Een snel en goedkoop receptje om op een zomerse (BBQ-)avond te serveren.

Dit heb je nodig

(hapje voor 4 personen/10 à 12stuks)

500 g tomaten

1 teen look

½ rode ui

1 el extra vierge olijfolie

1stokbrood

Kruidenboter

Peper en zout

Vers basilicum

Zo maak je het

Snipper de ui en de look fijn.

Snij de tomaten in kleine blokjes.

Meng de tomatenblokjes met de ui en de look.

Voeg 1 el extra vierge olijfolie toe en schep om.

Kruid de tomatensalsa met peper en zout.

Snij het stokbrood in dikke schuine plakken.

Bestrijk het brood met wat kruidenboter.

Gril het brood krokant en goudbruin op de BBQ (of in een grillpan).

Verdeel de tomatensalsa over de bruschetta.

Werk af met vers basilicum.

Jouw gerecht in de krant?

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier