Chocoladesoufflé met amaretto
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Cherris uit Beringen chocoladesoufflé met amaretto.
“Mijn vrienden en familie zijn unaniem: dit chocoladedessert is onweerstaanbaar”, vertelt lezeres Cherris trots. “Ik heb het al heel vaak gemaakt en geloof mij, het is heel eenvoudig en kan haast niet mislukken. Heerlijk om zo te serveren of aangevuld met vers fruit of een bolletje ijs. Echte verwennerij.”
Cherris kookt dagelijks met veel liefde voor haar gezin: “Met twee kieskeurige kleine eters in huis kies ik op weekdagen voor smaakvolle eenvoudige gerechten. De absolute favoriet in huis? Dat blijft zeker en vast spaghetti!” Voor Cherris is zondag een echte rustdag: “Op zondag slaap ik lekker uit terwijl mijn man en kinderen samen naar de bakker gaan. Nadien genieten we samen van een uitgebreid ontbijt met pistolets en een tasje koffie. Heerlijk!”
Tip van Cherris: De amaretto is optioneel, en kan je dus perfect ook weglaten.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
60 g boter
150 g pure chocolade
3 eieren
2 el amaretto
50g bloemsuiker + extra voor de afwerking
boter
kristalsuiker
extra: 4 porseleinen soufflépotjes
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200°C
Smelt de chocolade samen met de boter op een zacht vuur of in de microgolfoven
Splits de eieren
Roer de eidooiers los met de amaretto en vermeng ze met de gesmolten chocolade
Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker
Spatel luchtig onder het chocoladebeslag
Vet de soufflévormpjes goed in met boter en bestrooi met kristalsuiker
Schep in elke vorm soufflébeslag tot op ongeveer 1 cm van de rand
Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven
Bestrooi met bloemsuiker en serveer meteen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier