
Chocolate chip cookies
Onze culi-experte Amylia De Schepper van Cookameal verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag de overheerlijke chocolate chip koekjes van Lynn uit Bonheiden!
“Deze chocolate chip cookies bak ik minstens twee keer per maand in grote hoeveelheden”, vertelt Lynn met een grote glimlach. “Volgens mijn kinderen zijn het de beste cookies ooit. Ze gaan mee naar school in hun koekjesdoos maar zijn ook de ideale traktatie bij verjaardagen. Ze zijn eenvoudig en snel klaar… en wie is er nu niet dol op cookies met chocolade?”
Lynn heeft een kast vol kookboeken en startte het jaar met het goede voornemen om elke week samen met haar dochter (12) een gerechtje te kiezen en samen te koken. “We kiezen samen een gerechtje uit een kookboek, doen inkopen en gaan aan de slag. Zo maakten we onlangs heerlijke gehaktballetjes gevuld met mozzarella, een blijver op ons menu. Het is heerlijke qualitytime waar het ganse gezin mee van geniet!”
Dit heb je nodig (voor +/- 30 stuks)
• 250 g roomboter, op kamertemperatuur
• 180 g kristalsuiker
• 180 g bruine basterdsuiker
• 1 tl vanille-extract
• 2 grote eieren
• 550 g bloem
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl zout
• +/- 350 g chocolade, fijngehakt
Zo maak je het
• Klop de roomboter met de kristalsuiker, bruine suiker en het vanille-extract tot een romige massa
• Voeg de eieren één voor één toe en meng goed
• Meng de bloem, het bakpoeder en het zout door het botermengsel
• Kneed de fijngehakte chocolade door het deeg
• Verwarm de oven voor op 190°C
• Verdeel het deeg in porties en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat, laat voldoende ruimte tussen de cookies. Tip: gebruik een ijsschep om het deeg gelijkmatig te verdelen.
• Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven
• Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze nadien op een ovenrooster om volledig af te koelen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier