Zondagse kost: Chocomousse van Oma Boek
Onze culi-experte Amylia De Schepper van www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week: de chocomousse van Oma Boek, Brigitta (81) uit Brugge.
Vandaag serveren we jullie een echt familierecept, dat werd ingestuurd door de fiere kleindochter van Brigitta, Emilie: “Het recept van deze heerlijke chocomousse gaat al generaties mee. Ik leerde het maken van mijn lieve Oma Boek. Het is een klassieker op familiefeesten waar iedereen elke keer naar uitkijkt!”
“Vandaag willen we Oma Boek verrassen”, vertelt Emilie met een grote glimlach. “Ze verdient het om, samen met de lekkerste chocomousse van de wereld, in de kijker te staan. En een ideaal moment om haar vanwege alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen te laten weten dat we haar super graag zien!”
Dit heb je nodig (voor 6 personen)
220 g pure chocolade
2 el koffie
30 g melkerijboter
7 eiwitten
3 eierdooiers
1 el suiker
Zo maak je het
Doe de chocolade met de koffie en de boter in een kom
Smelt au-bain-marie of in de microgolfoven
Klop de eiwitten stijf met de suiker
Roer de eidooiers los
Roer ze onder het chocolademengsel
Spatel het opgeklopte eiwit luchtig onder het chocolade mengsel
Laat opstijven in de koelkast
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier